2014. február 14., péntek

Szurdi András - Pókerkönyv


A póker nevű kártyajátéknak meglehetősen rossz híre van: abszolút szerencsejátéknak tartják, a hazárd kártyajátékok egyik tipikus példája.

Mégis igen népszerű, nemcsak a nagy nyugati kaszinókban (és újabban a hazaiakban), hanem házi, baráti társaságban is. Egyszerű (nem annyira primitív, mint pl. a huszonegyezés), könnyen megtanulható, igen sok variációja van, és igen sok szinten lehet játszani.

Szurdi András könyve az elképzelhető legjobb bevezetés a póker örömeibe és rejtelmeibe. Szakszerűen és igen szórakoztatóan ismerteti a szabályait (természetesen nemcsak az egyszerű, hagyományos pókerét, de a studét, a kirakósét, a kiváltósét stb. is), az alapfogásoktól és taktikáktól indulva a merészebb, koncepciózusabb válfajokig mutatja be a játszmákat és játszmamodelleket, vállalkozik - szakember segítségével - a játék matematikai elemzésére, valamint a játékkal kapcsolatos jogi tudnivalókat is gondosan ismerteti (pókert csak pénzben szokás játszani).

A remek sztorikkal, anekdotákkal dúsított kártyakönyv - feltehetően igen népszerű lesz, de természetesen tájékoztatási értéke is van.

  Megvásárol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése